07 October, 2010

Sepagi di Bagan Lalang II



Lokan segar amat sedap di makan, masak apa saja samada rebus dengan garam serta daun kunyit. Atau buat sambal, masak lemak dsb. Harganya agak mahal berbanding kerang kerana ia sukar untuk dicari, tiada peternakan secara komersial untuk spesis ini. Kita harap Chef Jun boleh beri cara memasak yang sedap untuk lokan ni...


2 comments:

Jun said...

salam pokcik..haihhh! termiss baca n3 ni kot? lokan tu jun x bese masak tp pernah ler tgk family LK beli n masak. sepupu sepapat lala, mussels n kerang la ni kan? mcm2 leh masak dia..leh guna sume resipi lala, kerang n ketam kt umah jun tu...tp nk bg pokcik gambo x d la, sbb mana nk cr lokan kt sini, hehe....apekata, nnti pokcik tangkap gambo lokan tu..leh jun bg resipi..heee

Anonymous said...

Pokcik ada mkn kat seafood. Derang masak sup serai lokan tu. Buat cam sup air biasa tapi masuk serai ketuk pat lima batang. sedap gak.